Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния със сърнешко в гювеч

Яхния със сърнешко в гювеч

Яхния със сърнешко в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Тук вкусът на тази яхнийка е много, много добър. Нека видим и вие какво ще кажете"

Необходими продукти

  • гъби - 200 грама
  • картофи - 600 грама
  • сърнешко месо - 1 кг
  • лук - 3 - 4 малки глави
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • моркови - 3 броя
  • чушки - 2 броя
  • черен пипер - зърна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сърнешкото месо във вода с оцет и няколко дафинови листа. Оставете да престои така няколко часа, а най-добре цял ден.

След това го отцедете и нарежете.

В гювеч сипете нарязаните картофи, гъби и моркови. Пуснете вътре и целите скилидки чесън, както и едро нарязания лук.

Добавете чушката, месото и сипете виното.

Овкусете с подправките и залейте яхнията с вода.

Печете около 3 часа на 190 градуса.

Яхнията със сърнешко в гювеч е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: