Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Бобена яхния с джолан в гювеч

Бобена яхния с джолан в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Бобена яхния с джолан в гювеч
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Класика в жанра - боб яхния с джоланче - има ли гладни"

Необходими продукти

  • боб - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (печени)
  • лук - 2 глави
  • джолан - 600 г (обезкостен)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • мащерка
  • пушен червен пипер
  • чили - на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете в тенджера с малко вода. Сложете да заври и след това изхвърлете водата.

Почистете и нарежете всички зеленчуци.

Нарежете и месото на не много едри парчета.

На дъното на глинен съд сложете нарязаните зеленчуци, боба и месото. Поръсете с подправките, без солта.

Прибавете олиото и вода, която трябва да е покрила добре всички продукти за яхнията.

Затворете съда с капак и го сложете в студена фурна, която включете на 250 градуса. След половин час намалете температурата на фурната на 200 градуса и печете още два часа бобената яхния с месо.

След това прибавете сол на вкус. Върнете във фурната за още 10 минути ястието от боб със свинско.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Вкусотийка! Аз бих го сготвила заедно с коста от джолана,за да си пусне и той ароматите.
20.03.2020 15:23
1