Боб с джолан яхния

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр. /без кожи/
  • боб - 500 грама
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте боба и го залейте със студена вода.

След като престои около 12 часа го измийте пак и сложете да се вари. Щом кипне водата, я изхвърлете и прехвърлете боба в тенджера под налягане.

Добавете джолана, моркова и лука - нарязани на ситно. Долейте вода до указаното място на тенджерата. Налейте олиото и сложете капака.

Варете боба около 70 минути. Изчакайте парата да излезе, след което отстранете капака.

Овкусете с чубрица и сол. Махнете костта от месото и варете още 5 минути.

Преди поднасяне, поръсете яхнията с пресен магданоз.

Бобът с джолан яхния е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: