Бобена яхния с джолан

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k657
Бобена яхния с джолан
Снимка: Зори
1 / 2
26/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4
"Съчетайте две от любимите си ястия - и вие ли получихте Бобена яхния с джолан"

Необходими Продукти

  • джолан - 500 г
  • сланина - 250 г
  • наденица - 300 г
  • боб - 400 г
  • лук - 3 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 10 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта накисваме фасула в студена вода.

На другия ден го измиваме и поставяме в дълбока тенджера заедно с джолана, нарязаните на парчета сланина и наденица, ситно нарязан лук, обелените скилидки чесън, размитото във вода доматено пюре, ситно нарязания магданоз и сол.

Наливаме вода до 3 – 4 см над продуктите, похлупваме тенджерата с капак, замазваме го с тесто и варим ястието 3 – 4 часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: