Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Бабината манджа с агнешко и зеленчуци

Бабината манджа с агнешко и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Бабината манджа с агнешко и зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"По-хубава манджа от бабината няма"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави кромид
  • агнешко месо - 1 кг ребра или врат
  • моркови - 1 бр. голям
  • картофи - 4 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • чубрица - 1 щипка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • девесил - 1 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкото месо в 3 л вода. Може да ползвате и тенджера по налягане. Запазете бульона след варенето.

Нарежете моркова, лука и картофите. Запържете картофите и моркова в тенджера със зехтин, после прибавете лука. Разбъркайте.

Добавете доматеното пюре, домата и червения пипер. Посолете.

Сипете 1.5 л бульон, сложете и кубчето. Разбъркате и гответе агнешката яхния 20 минути.

Добавете месото - без или с кокалчета. Оставете апетитната манджа още 5 минути.

Поднесете бабината манджа с агнешко и зеленчуци, поръсена с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: