Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с праз и вино

Свински кебап с праз и вино

Свински кебап с праз и вино
Снимка: Русиана Михайлова
3 / 4с Видео
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Свински кебап с праз, който сервираме в компанията на чаша вино и близки хора"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • свинско месо - 800 грама
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • праз - 2 стръка
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион
  • ориз - 1 ч.ч. (сварен с малко масло)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете праза, лука и свинското.

Загрейте олио и ги запържете до омекване. Сипете чаша топла вода и гответе докато месото е почти готово.

Прибавете брашното, виното и доматеното пюре с малко вода. Овкусете кебапа с подправки по избор. Гответе до пълна готовност на продуктите.

Поднесете с варения ориз и поръсете с малко свеж магданоз.

Свинският кебап с праз и вино е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: