Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с картофено пюре

Свински кебап с картофено пюре

Свински кебап с картофено пюре
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Винаги сме щастливи, когато знаем, че ще хапваме вкусен свински кебап"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 грама
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пащърнак - 1/2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • За пюрето
  • масло - 20 грама
  • прясно мляко
  • картофи - 4 броя
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинсото месо и го сварете заедно с пащърнака във вряща подсолена вода.

Загрейте олиото и запържете нарязания лук. Добавете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте и сипете свареното месо с пащърнака и част от бульона.

Гответе кебапа на умерен огън до пълно сваряване на продуктите.

Размийте брашното с малко топла вода и го сипете в тенджерата. Варете няколко минути и свалете от огъня.

Междувременно сварете картофите и ги пасирайте заедно с маслото. Смесете с млякото и поръсете картофеното пюре с черен пипер.

Поднесете свинския кебап с лъжица пюре.

Свинският кебап с картофено пюре е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: