Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги, нарежете ги и ги варете 18-20 мин. в подсолена вода, след което ги отцедете и ги размачкайте, докато са още горещи.
Добавете маслото и врялото мляко, овкусете с черен пипер и сол и ги разбъркайте до еднородна смес.
В голям тиган сгорещете олиото, изпържете свинските пържоли по 3 мин. от всяка страна, извадете ги, поръсете ги със сол и черен пипер и ги оставете на топло място.
В мазнината от месото изпържете за 4-5 мин. при непрекъснато бъркане нарязаните на кубчета обелен лук и почистени чушки.
Добавете доматено пюре, залейте с бульона и сметаната и сгъстете соса с нишестето, след което го поръсете с босилека, ригана, черен пипер и сол и го пресипете в тава.
Отгоре сложете пържолите, покрийте ги с картофената смес, поръсете с брашното и настъргания пармезан и сложете ястието да се пече, докато отгоре стане златисто.