Начин на приготвяне
Първата стъпка от изпълнението на рецептата е да почистите сардините от кости, люспи и глава. Използвайте пинцета са костите, защото са много малки и трудно забележими.
Измийте и подсушете рибата, оваляйте в брашно и изпържете. Подсушете ги на хартия от мазнината. Докато изстиват, пригответе маринатата за рибата.
В тиган сипете 40 мл олио и изпържете наситнения на ленти лук. Добавете солта и пържете до прозрачност.
Добавете захар и гответе още 2 минути, сипете оцета и след като се редуцира наполовина, сипете кедровите ядки и стафидите.
Махнете от огъня и изсипете върху сардините, които сте преместили в подходящ съд.
Сардините с лучен сос трябва да престоят едно денонощие в хладилник преди да се хапват.
Може да държите там маринованата риба и няколко дни.