Ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Сардини с лучен сос

Сардини с лучен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Сардини с лучен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сардини - 500 г
  • кедрови ядки - 30 г
  • захар - 1 с.л. с връх
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - за овалване
  • оцет - 130 мл
  • стафиди - 30 г бели
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от изпълнението на рецептата е да почистите сардините от кости, люспи и глава. Използвайте пинцета са костите, защото са много малки и трудно забележими.

Измийте и подсушете рибата, оваляйте в брашно и изпържете. Подсушете ги на хартия от мазнината. Докато изстиват, пригответе маринатата за рибата.

В тиган сипете 40 мл олио и изпържете наситнения на ленти лук. Добавете солта и пържете до прозрачност.

Добавете захар и гответе още 2 минути, сипете оцета и след като се редуцира наполовина, сипете кедровите ядки и стафидите.

Махнете от огъня и изсипете върху сардините, които сте преместили в подходящ съд.

Сардините с лучен сос трябва да престоят едно денонощие в хладилник преди да се хапват.

Може да държите там маринованата риба и няколко дни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: