Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста със сардини

Паста със сардини

MarianeMariane
Джедай
202169
Паста със сардини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • паста - 350 г пене или ригатони
  • сардини - 450 г филе, консервирани
  • копър - 1 ч.л. семена
  • стафиди - 50 г
  • зехтин - 75 мл
  • лук - 1 глава
  • кедрови ядки - 50 г
  • копър - 50 г пресен
  • аншоа - 3 бр. филе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в топла вода за 10 минути, отцедете и подсушете с домакинска хартия. Загрейте 3 с.л. зехтин и сотирайте ситно нарязания лук за 10 минути на средно силен огън. Добавете стафидите и кедровите ядки и гответе 2 минути.

Междувременно бланширайте листата копър за 1 минута и ги подсушете. Нарежете ги и заедно с аншоата ги добавете към лука и стафидите. Гответе на бавет огън за 15 минути, като от време на време добавяте по малко топла вода.

Към сместа в тигана добавете половината сардини, нарязани на парчета, овкусете със сол и черен пипер гответе 10 минута.

Междувременно пригответе пастата според упътването на опаковката. Отцедете и сложете при рибената смес на тигана.

Добавете соса от консервата сардини, разбъркайте и прехвърлете в плитка тава. Отгоре подредете останалите сардини и запечете в предварително загрята на 200 г фурна за 20 минути.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: