Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в топла вода за 10 минути, отцедете и подсушете с домакинска хартия. Загрейте 3 с.л. зехтин и сотирайте ситно нарязания лук за 10 минути на средно силен огън. Добавете стафидите и кедровите ядки и гответе 2 минути.
Междувременно бланширайте листата копър за 1 минута и ги подсушете. Нарежете ги и заедно с аншоата ги добавете към лука и стафидите. Гответе на бавет огън за 15 минути, като от време на време добавяте по малко топла вода.
Към сместа в тигана добавете половината сардини, нарязани на парчета, овкусете със сол и черен пипер гответе 10 минута.
Междувременно пригответе пастата според упътването на опаковката. Отцедете и сложете при рибената смес на тигана.
Добавете соса от консервата сардини, разбъркайте и прехвърлете в плитка тава. Отгоре подредете останалите сардини и запечете в предварително загрята на 200 г фурна за 20 минути.