Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с бяло вино

Свински кебап с бяло вино

Свински кебап с бяло вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И да не забравите виното за приготвянето на този толкова вкусен свински кебап"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • мащерка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и нарежете на малки хапки. Обелете лука и нарежете на полумесеци.

В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио и запържете свинските хапки до златисто. Добавете лука и изчакайте леко да омекне.

Сложете червения пипер и запържете за няколко минути. Добавете виното и изчакайте да се изпари алкохола. Налейте вода, колкото да покрие, и добавете подправките.

Изчакайте да заври и затворете с капака. След като се вдигне налягането, засечете 15-20 минути. Изключете, отворете клапана да излезе парата и след това махнете капака.

В купичка сложете брашното и малко вода. Разбъркайте с тел до смес без бучки.

Излейте в тенджерата при свинския кебап, разбъркайте и върнете на котлона за пет минути.

Изключете и сервирайте свинския кебап с бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: