Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински черен дроб с бяло вино и салвия

Свински черен дроб с бяло вино и салвия

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Свински черен дроб с бяло вино и салвия
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Свински черен дроб с бяло вино - приготвен толкова апетитно, че едва се сдържаме"

Необходими продукти

  • лук - 3 глави
  • салвия - 5 - 6 листенца
  • свински дроб - 500 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 60 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на дебели резени. Измийте ги хубаво и подсушете.

Нарежете на едро лука, претрийте го с малко сол. Салвията наситнете.

Разтопете маслото и добавете зехтина. Пуснете вътре салвията с лука, похупете и задушавайте в продължение на 5 минути. Добавете дроба и сиепте бялото вино.

Поръсете с черен пипер и отново похлупете. Гответе дроба около 20-тина минути.

Свинският черен дроб с бяло вино и салвия е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: