Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински врат на фурна с бяло вино

Свински врат на фурна с бяло вино

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Свински врат на фурна с бяло вино
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Ето как да овкусите печеното свинско на фурна"

Необходими продукти

  • свински врат - 800 г (нарязан)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън на прах
  • бял пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се измива, посолява и натрива със сухите подправки. Така престоява в купа за една вечер в хладилник.

Преди готвене се поставя в плик за печене, като се залива с чашата вино и зехтина.

Премества се в тава и се пече в предварително загрята до 160 градуса фурна, за около два часа до готовност.

Готовите пържоли се поставят в подходящ поднос и се заливат с останалата при печенето марината.

Поднасят се с подходяща гарнитура (избрах ориз).

Свинският врат на фурна с бяло вино е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: