Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пържолите. Натъркайте ги с кафявата захар, зехтин, щипка сол и останалите посочени подправки.
Сложете свинските пържоли в купа и ги залейте с лимоновия сок и бирата. Покрийте с фолио за свежо съхранение и сложете да се мариноват в хладилник за една нощ.
Половин час преди да започнете да ги приготвяте, трябва да ги извадите да се отпуснат на стайна температура.
Извадете пържолите и ги подредете в тава за печене, като не ги застъпвате. Залейте ги със зехтин и бяло вино, поръсете с лют пипер и още подправки по ваш вкус.
Загрейте фурната и печете пържолите около 70 минути.
Поръсете ги с едра люспеста сол и ги поднесете топли с гарнитура по ваш избор.
Свинският врат с кост на фурна е чуден!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вратни пържоли, вкусни пържоли на фурна или тези пържоли с гъби.