Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински врат с кост на фурна

Свински врат с кост на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Свински врат с кост на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поднесете свинския врат с кост с гарнитура по ваш избор. С всичко ще е вкусно"

Необходими Продукти

  • бира - 330 мл
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • свински вратни пържоли - 4 броя с кост (около 600 г)
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мащерка - 1 - 2 ч.л. (или на вкус)
  • зехтин - 3 с.л. + 1/4 к.ч. за печенето
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • морска сол - 1 щипка фина
  • сол - едра
  • лют пипер - 1 щ.
  • див лук - 2 с.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите. Натъркайте ги с кафявата захар, зехтин, щипка сол и останалите посочени подправки.

Сложете свинските пържоли в купа и ги залейте с лимоновия сок и бирата. Покрийте с фолио за свежо съхранение и сложете да се мариноват в хладилник за една нощ.

Половин час преди да започнете да ги приготвяте, трябва да ги извадите да се отпуснат на стайна температура.

Извадете пържолите и ги подредете в тава за печене, като не ги застъпвате. Залейте ги със зехтин и бяло вино, поръсете с лют пипер и още подправки по ваш вкус.

Загрейте фурната и печете пържолите около 70 минути.

Поръсете ги с едра люспеста сол и ги поднесете топли с гарнитура по ваш избор.

Свинският врат с кост на фурна е чуден!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: