Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Крехък свински черен дроб на фурна

Крехък свински черен дроб на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3691k1k2
Крехък свински черен дроб на фурна
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Дроб на фурна, който си иска една страхотна салата с домати и ркаставици с лук."

Необходими продукти

  • свински черен дроб - 500 г
  • чесън - 3 скилидки (по желание)
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 мл или зехтин
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. (по желание)
  • соев сос - 1 ч.л. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

Поставете нарязания дроб в купа и го залейте с прясното мляко. Оставете да престои за 30-60 минути. Това ще го направи по-крехък и ще премахне горчивината.

След като извадите дроба от млякото, го подсушете с кухненска хартия.

Поставете го в тава, добавете солта, черния и червения пипер, мащерката, счукания чесън и соевия сос (ако използвате).

Полейте с олиото или зехтина и разбъркайте добре.

Загрейте фурната на 180°C. Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете около 20-25 минути, като внимавате дробът да не се препече, за да остане крехък.

Извадете дроба на фурна и го оставете да почине за няколко минути преди сервиране.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: