Начин на приготвяне
Измийте добре черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина около 1 см.
Поставете нарязания дроб в купа и го залейте с прясното мляко. Оставете да престои за 30-60 минути. Това ще го направи по-крехък и ще премахне горчивината.
След като извадите дроба от млякото, го подсушете с кухненска хартия.
Поставете го в тава, добавете солта, черния и червения пипер, мащерката, счукания чесън и соевия сос (ако използвате).
Полейте с олиото или зехтина и разбъркайте добре.
Загрейте фурната на 180°C. Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете около 20-25 минути, като внимавате дробът да не се препече, за да остане крехък.
Извадете дроба на фурна и го оставете да почине за няколко минути преди сервиране.