Шкембе яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
08/01/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 346
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Шкембето се сварява с корените за супа и се нарязва на лентички.

В сгорещената мазнина се задушава лукът, нарязан на ситно, прибавя се брашното и леко се запържва. Сипват се доматеното пюре, разтворено във вода, и червеният пипер. Разрежда се с бульон от шкембето и се оставя да възври.

Прибавят се шкембето, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. Ври на слаб огън още десетина минути.

Шкембето се сервира, поръсено с кашкавал и магданоз.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар