Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от шкембе на фурна

Яхния от шкембе на фурна

Яхния от шкембе на фурна1 / 2
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шкембе - 500 г варено
  • лук - 5 глави кромид
  • домати - 1 ч.ч. стерилизирани червени
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 к.ч.
  • оцет - 1 к.ч.
  • вода - 2 к.ч. гореща
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно една от главите лук и задушете в половината олио, докато омекне и се зачерви.

Прибавете доматеното пюре, брашното, червения пипер, водата и разбъркайте.

След като сосът заври, добавете нарязаното на ленти шкембе, останалите глави лук, които са нарязани, и задушени във втората половина от мазнината, виното, оцета, черния пипер, дафиновия лист и солта.

След 5 мин сложете нарязаните домати и част от магданоза.

След като разбъркате яхнията с шкембе, я прехвърлете в тава и запечете в предварително загрята фурна около 10 мин.

Поръсете с останалия магданоз при сервирането на ястието.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: