Телешко в глинен съд

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
16/09/2011
"Вълшебен вкус се крие под капака на глинения гювеч!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 809
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите и тлъстините телешко месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен съд. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, нарязаните на колелца моркови, дафиновият лист, черният пипер и маслото.

Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода, толкова колкото да се покрият продуктите, похлупва се с пръстен капак, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Галина Неделчева
Галина Неделчева
10.11.2012 12:00
Кафето и останалите напитки приготвени с него са само за хора, които имат изискан вкус и пият само истинско кафе!!!
0
0