Сарми с булгур и кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
27/06/2009
"Сарми в най-добрите традиции на селската Българска кухня "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 148
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1500 гр.
  • свинско месо - 500 гр.
  • булгур - 400 гр.
  • мас - 100 гр.
  • червен пипер - 10 гр.
  • сол
* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Булгурът се задушава в мазнината и се разбърква с червения пипер, след което се прибавя към нарязаното на кубчета свинско месо. Сместа се посолява на вкус и с нея се свиват сарми в зелевите листа.

Поставят се в тенджера, заливат се с вода и малко зелев сок и се варят на тих огън, докато останат на мазнина.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар