Начин на приготвяне
Почистете рибите и ги разполовете през гръбнака по дължина.
Нарежете домата на кръгчета и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина и от двете страни.
Извадете ги с няколко щипки захар и ги обелете от люспите.
В същия тиган запържете нарязаните моркови, праз и скилидки чесън.
Задушете ги малко, за да поомекнат и ги залейте с доматите от консервата.
Разтворете царевичното нишесте в чаша студена вода и я изсипете в тигана.
Поръсете с няколко щипки захар ястието и го оставете да се готви за около 8 минути.
Посолете рибата със сол и черен пипер и я добавете в тигана с кожата надолу.
Добавете парчетата домати, бахара, нарязания на ситно девесил и няколко черни маслини.
Затворете задушената риба с капак и я оставете така за около 15 минути. Разбъркайте я няколко пъти.
Поръсете я с магданоз и при поднасяне я обърнете с кожата нагоре.
Задушената пъстърва в чуден сос е много вкусна.