Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена пъстърва с шампанско

Задушена пъстърва с шампанско

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Задушена пъстърва с шампанско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скариди - 100 г (сварени)
  • желатин - 1 с.л.
  • зелен лук - 3 перца
  • броколи - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч. рибен
  • рачешки рулца - 200 г
  • шампанско - 2 ч.ч.
  • пъстърва - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се почиства и се пълни с нарязаните на ситно рачешки рулца.

Задушава се в смес от шампанско и бульон, като се добавя солта, маслото и нарязаният на ситно лук. Броколите се сваряват.

Пъстървата се слага върху канапето от броколи, украсява се със скариди и се залива с желатина, който предварително е накиснат и след това разтворен на водна баня.

Охлажда се и се сервира.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: