Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена пъстърва в чуден сос

Задушена пъстърва в чуден сос

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Задушена пъстърва в чуден сос
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусно сосче с още по-вкусна рибка"

Необходими продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • домати в сос - 400 г
  • морков - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • маслини - 13 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • праз лук - 3 стръка
  • бахар - 6 зърна
  • царевично нишесте - 1 ч.л. фино
  • черен пипер - 1 щипка
  • девесил - 4 стръка
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите и ги разполовете през гръбнака по дължина.

Нарежете домата на кръгчета и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина и от двете страни.

Извадете ги с няколко щипки захар и ги обелете от люспите.

В същия тиган запържете нарязаните моркови, праз и скилидки чесън.

Задушете ги малко, за да поомекнат и ги залейте с доматите от консервата.

Разтворете царевичното нишесте в чаша студена вода и я изсипете в тигана.

Поръсете с няколко щипки захар ястието и го оставете да се готви за около 8 минути.

Посолете рибата със сол и черен пипер и я добавете в тигана с кожата надолу.

Добавете парчетата домати, бахара, нарязания на ситно девесил и няколко черни маслини.

Затворете задушената риба с капак и я оставете така за около 15 минути. Разбъркайте я няколко пъти.

Поръсете я с магданоз и при поднасяне я обърнете с кожата нагоре.

Задушената пъстърва в чуден сос е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: