ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Овчарски Пай»Класически овчарски пай

Класически овчарски пай

Класически овчарски пай1 / 3
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 грама
  • картофи - 10 броя
  • домати - 2 броя
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 червени и 2 зелени
  • магданоз
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • масло
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите във вряща подсолена вода. Пасирайте ги до фино пюре, добавете млякото и малко масло, посолете ги.

Задушете наситнения лук, добавете морковите и чушките и след като омекнат прибавете овкусената със сол, черен пипер и чубрица кайма.

Разбъркайте и пържете докато каймата стане на трохи. Прибавете настърганите домати и гответе до изпаряване на течността. Накрая поръсете с наситнен магданоз.

Намаслете тава за печене. На дъното сложете сместа с каймата, подравнете. Разпределете отгоре пласт картофено пюре и също заравнете внимателно. Поръсете с настърган кашкавал.

Загрейте фурната и запечете овчарския пай до хубав златист цвят.

Класическият овчарски пай е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: