Начин на приготвяне
Сварете картофите във вряща подсолена вода. Пасирайте ги до фино пюре, добавете млякото и малко масло, посолете ги.
Задушете наситнения лук, добавете морковите и чушките и след като омекнат прибавете овкусената със сол, черен пипер и чубрица кайма.
Разбъркайте и пържете докато каймата стане на трохи. Прибавете настърганите домати и гответе до изпаряване на течността. Накрая поръсете с наситнен магданоз.
Намаслете тава за печене. На дъното сложете сместа с каймата, подравнете. Разпределете отгоре пласт картофено пюре и също заравнете внимателно. Поръсете с настърган кашкавал.
Загрейте фурната и запечете овчарския пай до хубав златист цвят.
Класическият овчарски пай е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за овчарски пай или някое от другите ни предложения за солен пай.
Коментари