Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа по азиатски

Пилешка супа по азиатски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пилешка супа по азиатски
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пилешка супа по азиатски за душата и всички сетива"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 250 г
  • кокосово мляко - 400 г
  • гъби - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лайм - 1 бр.
  • чили - 1 люто чушле
  • пилешки бульон - 1 и 1/2 л
  • галангал - 5 резенчета
  • рибен бульон - 3 с.л.
  • кориандър - 5 стръка
  • лимонова трева - 3 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото в леко подсолена вода и малко зехтин.

Прецедете бульона и го оставете настрана.

Нарежете гъбите и ги сотирайте в дълбок тиган с малко зехтин и една скилидка чесън.

Настържете другите две скилидки, добавете ги към бульона и го сложете на котлона заедно с кокосовото мляко, лимонената трева и нарязания на ситно кориандър.

Оставете пилешката супа да ври за около 10 минути и добавете към нея рибния бульон, нарязаното на ситно пилешко и гъбите.

Овкусете я със сол и чили и я оставете да ври за около 15 минути.

Поднесете пилешката супа по азиатски с резени лайм.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: