Френски ябълков пай

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Френски ябълков пай
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Искаме постоянно този ябълков пай да присъства на нашата трапеза"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 100 г
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 250 г
  • сметана - 250 г
  • захар - 100 г кристална + 4 с.л. кафява + пудра захар за поръсване
  • канела - 1 щипка
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • есенция от ром - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на малки кубчета.

Заделете малка част от маслото, а останалото загрейте в дълбок тиган.

Сотирайте в него ябълките, докато омекнат.

Овкусете ги с канелата и кафявата захар и ги разбъркайте внимателно.

Изсипете ги в предварително намазнена с масло кръгла тава и ги разстелете хубаво по дъното.

Разбийте добре яйцата и ги смесете със сметаната, млякото, есенциите и заделеното масло.

Сипете брашното и разбийте сместа с телена бъркалка до получаване на гладка смес.

Изсипете я върху ябълките в тавата и ги сложете да се печат на 180 °C до готовност.

Извадете ябълковия сладкиш и го оставете леко да изстине.

По желание го поръсете с пудра захар.

Френският ябълков пай е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: