Начин на приготвяне
Разрежете патладжана на две половини по дължина с остър нож и направете няколко разреза през средата.
Поръсете ги със сол и ги оставете да пуснат горчивия сок. Отцедете ги.
Сложете половинките в тава върху хартия за печене, полейте ги с малко зехтин и ги сложете да се печат за около 10 минути на 200 °C.
Нарежете сиренето на кубчета и го смесете с нарязаните на ситно обелени домати, нарязаните на кръгчета маслини, пресования чесън и магданоза.
Разпределете плънката върху патладжаните и отгоре ги поръсете по желание с още сол и зехтин.
Пълнените патладжани са страхотна идея за бърза вечеря.
Поднесете ги с чаша от любимата ви напитка.
Пълнени патладжани по гръцки са много вкусни.