Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио с патладжани по гръцки

Пастицио с патладжани по гръцки

Пастицио с патладжани по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • макарони - 500 г дебели
  • патладжани - 800 г
  • домати - 300 г, белени
  • люти чушки - 1 малка
  • лук - 1 с.л, кромид
  • босилек - 2 с.л. пресен
  • кашкавал - 300 г
  • зехтин - 8 с.л. или олио
  • масло - 25 г краве
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на филийки, наредете ги в гевгир, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят за около час, след което ги запечете във фурната.

Запържете настъргания лук с 5 с.л. зехтин, прибавете ситно нарязаните домати, захарта и накълцаните на дребно люта чушка и босилек, посолете и оставете соса да поври 15 мин.

Сварете макароните, докато станат полуготови, прецедете ги и ги залейте с 2 с.л. зехтин и 1/3 от приготвения сос.

С останалия зехтин намажете тавата и наредете в нея ред макарони, ред патладжани, като ги заливате с останалия сос.

Най-отгоре сложете бучки масло, поръсете с настъргания кашкавал и запечете пастициото 20 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: