Начин на приготвяне
Разтопете маслото и го смесете с брашното, яйцето и захарта, разбъркайте. Сипете в тава, подходяща за микровълнова и изпечете за 3-4 минути.
Междувременно натрошете бисквитите до фин прах. Прибавете горната смес към тях и разбъркайте. Полученото бисквитено тесто се изсипва във форма за пай и се притиска, за да се оформи блат.
Нарежете добре измитите портокали на тънки резени. Сложете ги в малко вода и кипнете.
Когато заври водата я сменете и повторете още 2 пъти. В последната вода добавете 4 лъжици захар и сварете до гъст сироп.
Разбийте брашното с млякото и захарта, сложете на огъня и не спирайте да бъркате. В края на варенето на крема добавете предварително разбитите жълтъци. Сипете крема върху блата, отгоре наредете резени портокал.
В портокаловия сироп сипете желатина, който предварително сте разтворили във вода и сте загряли до втечняване. Залейте пая и оставете да престои няколко часа.
Лесният портокалов пай с бисквити е готов.