Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата в купа.
В друга купа разбиваме маслото със захарта на пухкав крем. Добавяме яйцата и сока от портокал и отново разбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера и солта и на порции го добавяме към сместа, като продължаваме да разбиваме.
Отделяме от сместа 2 супени лъжици и тях смесваме с какаото.
Към останалата смес сипваме портокаловите корички, разбъркваме и изсипваме сместа във формичка за кекс, покрита с хартия за печене. Заглаждаме сместа. По средата по дължина разпределяме какаовата смес и с нож правим една линия.
Печем кекса на 200 градуса за около 25 минути.
Поръсваме изпечения и охладен лесен портокалов кекс с пудра захар.