Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Лесен и вкусен ябълков пай

Лесен и вкусен ябълков пай

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364742k200
Лесен и вкусен ябълков пай
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Лесен и още по-вкусен ябълков пай за всеки ден"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • конфитюр - 200 г от сливи и ябълки
  • за тестото
  • краве масло - 120 г
  • ванилия - 1 прахче (2 г)
  • брашно - 270 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • бакпулвер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера, ванилията и солта в голяма купа.

Добавете към тях, едно цяло яйце, един жълтък, захарта и нарязаното на парчета масло.

Замесете маслено тесто и го приберете в хладилник за около 1 час.

Нарежете ябълката на филийки и ги поръсете с 1 с.л. кафява захар и малко лимонов сок.

Отделете малка част от охладеното тесто, а останалото разточете върху хартия за печене.

Прехвърлете го във форма за пай, като хубаво го дигнете и по стените на формата. Надупчете го с вилица.

Изсипете конфитюра отгоре и го заравнете.

Разточете другото заделено тесто и го прехвърлете в средата върху конфитюра.

Отстрани наредете нарязаните ябълки.

Намажете тестото с разбит белтък и сложете ябълковия пай да се пече до готовност на 180 °C.

Извадете го и го оставете да се охлажда.

Поднесете го с топка ванилов сладолед или сметана.

Насладете се на този лесен и вкусен ябълков пай.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: