Лесен ябълков кейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Лесен ябълков кейк1 / 2
04/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Добре, онзи който успее да ни каже три разлики между кекс и кейк, ще получи едно парче от този ароматен лимонов кейк"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 4 броя
  • сода - 1/2 ч.л.
  • ябълки - 250 г настъргани
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - 1 брой
  • грис - 130 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Смесете настърганите ябълки с канелата, гриса и ги добавете към жълтъците.

Разбъркайте добре и добавете настъргана лимонова кора, ванилията и какаото. Разбийте на твърд сняг белтъците и внимателно ги объркайте към кексовата смес.

Сипете сместа в намазнена форма за кейк и сложете да се пече в умерено загряна фурна, на около 170-180 градуса за около 30 минути. Накрая проверете готовността с клечка и печете още, ако излиза влажна.

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Страхотен кейк !
16.09.2020 15:17