Начин на приготвяне
Разбийте яйцата до получаване на пухкав крем - необходими са 6-7 минути.
Към тях добавете на части предварително пресятото с бакпулвера брашно. Разбийте добре.
Пригответе си тава с падащо дъно и диаметър 22 см, застелете я с хартия запечене.
Нарежете ябълките на парченца и сипете на дъното по-голямата част от тях. Поръсете ги с канела и залейте с кексовата смес.
Отгоре подредете останалите ябълки и поръсете отново с канела.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Печете кекса до готовност - около 1 час. Охладете, поръсете с пудра захар и нарежете.
Табиетлийският ябълков кейк е много вкусен.
Ако имаш повечко ябълки под ръка, опитай и предложенията ни за вкусен ябълков кекс или този ябълков пай.