Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Табиетлийски ябълков кейк

Табиетлийски ябълков кейк

НикиНики
Новак
2358413k
Табиетлийски ябълков кейк4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Лесен за приготвяне ябълков сладкиш, за който ще запретнем ръкави още днес"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 броя
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 170 грама
  • канела - 10 грама
  • бакпулвер - 10 грама
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • захар - 200 грама
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до получаване на пухкав крем - необходими са 6-7 минути.

Към тях добавете на части предварително пресятото с бакпулвера брашно. Разбийте добре.

Пригответе си тава с падащо дъно и диаметър 22 см, застелете я с хартия запечене.

Нарежете ябълките на парченца и сипете на дъното по-голямата част от тях. Поръсете ги с канела и залейте с кексовата смес.

Отгоре подредете останалите ябълки и поръсете отново с канела.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете кекса до готовност - около 1 час. Охладете, поръсете с пудра захар и нарежете.

Табиетлийският ябълков кейк е много вкусен.

Ако имаш повечко ябълки под ръка, опитай и предложенията ни за вкусен ябълков кекс или този ябълков пай.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: