Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лесен Зебра кейк с кафява захар

Лесен Зебра кейк с кафява захар

Лесен Зебра кейк с кафява захар
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Поднесете парче кекс с чаша ароматно кафе и се насладете на живота"

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама
  • кафява захар - 200 г
  • брашно от рожков - 1 с.л. (или какао)
  • прясно мляко - 200 мл
  • бакпулвер - 1 пакет (10 грама)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • олио - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте хладкото мляко с кафявата захар и ванилията. Добавете олиото и брашното, смесено с бакпулвера. Трябва да се получи хубава кексова смес.

Отделете половината от нея и я смесете с пресятото брашно от рожков (или какао).

Пригответе си тава с диаметър 24 см. Сложете хартия за печене на дъното.

Започнете да сипвате от двете смес - първо една лъжица бяла кексова смес в средата, след това лъжица кафява и редувайте така до изчерпването им.

С клечка за зъби минете от края към центъра, за да се оформят триъгълни парчета.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса до готовност - около 35 минути.

Лесният Зебра кейк с кафява захар е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: