Начин на приготвяне
Ако използвате кафява захар мусковадо, трябва предварително да я пресеете през цедка с лъжица - така ще раздробите бучките.
Първо смесете сухите съставки - инстантното кафе, захарта, какаото, солта, бакпулвера и брашното. Добавете яйцата и зехтина, разбийте с миксер. Когато се оформи тесто, може да го оформите с ръце на топка.
Покрийте готовото тесто с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 20-тина минути.
Включете фурната на 160 градуса с вентилатор.
Оформете топчета с големината на орех и ги оваляйте в пудра захар. Наредете ги в тава с хартия за печене, като оставяте разстояние помежду им.
Изпечете напуканите сладки за 10-12 минути. Охладете и ги съхранявайте в кутия с капак.
Напуканите коледни курабии с кафява захар са готови.