Начин на приготвяне
Разбъркайте заедно по-голямото количество кафява захар, Кейджън подправките (смес от морска сол, сух чесън и лук, червен и черен пипер, риган, мащерка и кайенски пипер), сол и черен пипер.
Измитата под течаща студена вода и подсушена с хартия сьомга овкусете със захарната смес равномерно то двете страни.
Прехвърлете филетата с маринатата в стъклена тавичка, с която ще ги изпечете по-късно, покрийте ги и ги сложете в хладилника за 2 часа.
Загрейте до 100 градуса скара, приготвена за опушване. Извадете рибата и с помощта на сладкарска четка намажете всяко филе с дижонска горчица.
Сложете сьомгата върху скарата - най-добре върху алуминиево фолио, за да ви е по-лесно след това с чистенето. Поръсете с останалите 115 г захар.
Сьомгата печете за около 35-40 минути или докато белият протеин се отдели по повърхността ѝ.