Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга маринована в кафява захар

Сьомга маринована в кафява захар

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Сьомга маринована в кафява захар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Истинско гурме предизвикателство за всички, които обожават рибните ястия"

Необходими продукти

  • кафява захар - 225 г светла
  • подправки - 1 с.л. смес Кейджън
  • морска сол - 1 с.л. едра
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • сьомга - 6 парчета филе с кожа (по 170 - 225 г всяко)
  • дижонска горчица
  • кафява захар - 115 г светла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно по-голямото количество кафява захар, Кейджън подправките (смес от морска сол, сух чесън и лук, червен и черен пипер, риган, мащерка и кайенски пипер), сол и черен пипер.

Измитата под течаща студена вода и подсушена с хартия сьомга овкусете със захарната смес равномерно то двете страни.

Прехвърлете филетата с маринатата в стъклена тавичка, с която ще ги изпечете по-късно, покрийте ги и ги сложете в хладилника за 2 часа.

Загрейте до 100 градуса скара, приготвена за опушване. Извадете рибата и с помощта на сладкарска четка намажете всяко филе с дижонска горчица.

Сложете сьомгата върху скарата - най-добре върху алуминиево фолио, за да ви е по-лесно след това с чистенето. Поръсете с останалите 115 г захар.

Сьомгата печете за около 35-40 минути или докато белият протеин се отдели по повърхността ѝ.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: