Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Американски сладки ромбове с кафява захар

Американски сладки ромбове с кафява захар

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Американски сладки ромбове с кафява захар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • масло - 150 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • кафява захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 3/4 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с кафявата захар. Разбърква се добре до кремообразна смес. Брашното се пресява и се смесва с джинджифила, канелата и индийското орехче.

Добавя се бакпулверът и солта и всичко се разбърква. Половината брашно се смесва с маслото, след това се добавя и останалото брашно и се замесва тесто.

Прави се на топка и се оставя в хладилника за 2 часа. След това се вади и се разточва на кора с дебелина около 7 милиметра.

Слага се в тава, постлана с хартия за печене, и се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и още горещо се реже на ромбове.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: