Шоколадов мус

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
25/05/2010
"Нежен вкус, който гали небцето!"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 840
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. пресни
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • сметана - 2 и 1/2 ч.ч. течна, за разбиване
  • шоколад - към 230 г черен за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.

Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците, върнете сместа в съда и отново на котлона разбивайте на слаб колтон за около 5 минути, като в никакъв случай не трябва да завира.

Добавете начупения шоколад, изчакайте малко, за да се затопли в крема и разбийте до еднородност.

Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника.

Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес.

Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки.

Украсата на шоколадовия мус е по избор.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.50 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар