Начин на приготвяне
Нарежете на филийки патладжаните и ги посолете. Накиснете ги в студена вода за 30-тина минути, за да си пуснат горчилката.
Подсушете ги старателно. Сложете хартия за печене в тава и леко поръсете със зехтин. Наредете патладжаните и ги изпечете в предварително загрята фурна до хубав златист цвят.
През това време пригответе пълнежа. Разбийте яйцето с натрошеното сирене, добавете каперси на вкус и наситнения магданоз.
Върху всеки патладжан сложете половин резен от шунката и малко плънка. Завийте на стегнато рулце.
Сложете рулцата в друга тава с малко зехтин на дъното. Поръсете ги с пармезан и запечете за още 15-тина минути.
Запечените рулца от патладжан са готови.