Начин на приготвяне
Изпечете патладжаните на скара или в чушкопек.
След това ги сложете в тенджера с капак да се задушат. Щом изстинат, ги обелете и оставете в гевгир, за да се отцедят.
Почистете и нарежете чесъна на дребно.
Нарежете и патладжаните. Прибавете към тях чесъна, по 1 лъжица зехтин и балсамико, сол и разбъркайте. Оставете ги в хладилник за поне 1 час, за да се мариноват.
На дъното на подходяща чиния сложете патладжаните.
Върху тях сложете нарязан на кубчета домат, предварително обелен.
Нарежете сиренето и добавете и него.
Накрая поръсете ракиената салата с пресен магданоз и полейте със струйка зехтин.
Салата за ракия с печен патладжан и домати е идеална за домашна ракия.