Салата за ракия

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Салата за ракия
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ето така трябва да се кръщават салатите, за да няма недоразумения - пише, че е за ракия - знаете какво да правите"

Необходими продукти

  • зеле - 1 бр. прясно, средно по размер
  • моркови - 2 големи
  • червено цвекло - 1 глава
  • маслини - 1 шепа
  • дресинг
  • олио
  • ябълков оцет
  • сол - на вкус
  • горчица - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно, моркова обелен се рендосва на едро, червено цвекло се обелва тънко и също се настъргва на ренде.

Цвеклото поставяме в отделна чиния да не оцвети зелето. Смесва се зеле и моркови, поръсваме със сол и намачкваме с ръце да омекне.

В две стъклени купи сипваме в едната зеле и моркови, а в другата първо зеле, следва червено цвекло и покриваме със зеле и малко цвекло.

Дресингът се разбърква и с лъжица се залива всяка зелева салата.

Ракиената салата се декорира с маслини, поръсваме магданоз и поднасяме.

Чудесна салатка за ракия!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: