Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета.
Извадете ги и ги рендосайте на едро ренде заедно със сварените яйца и главата лук.
Овкусете картофите със солта, шарената сол, магданоза и настъргания лук.
Нарежете кренвирша на кръгчета, а киселите краставички на кубчета.
Смесете продуктите за соса и започнете да редите вкусното мезе.
Разпределете настърганите яйца във форма за кекс, а отгоре добавете киселите краставички.
Сложете няколко лъжици от соса и продължете с ред картофи, кренвирш и отново сос - продължете в същия ред празничната салата до изчерпване на количествата.
Покрийте я с прозрачно фолио и я сложете в хладилник за 1 нощ.
При готовност я обърнете в поднос или голяма чиния.
Празничната салата за гости е много вкусна.
Добър апетит!