Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди Сен Жак в маслен сос

Миди Сен Жак в маслен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Миди Сен Жак в маслен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
34 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • миди - 175 г Сен Жак
  • краве масло - 25 г
  • галета - 6 с.л.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • шалот - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • кориандър - 1 шепа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно с остър нож и го запържете с масло и зехтин.

Добавете захарта и солта и бъркайте, за да се карамелизира.

Сипете виното след няколко минути и добавете нарязания на ситно кориандър.

Подредете мидите Сен Жак в голяма тава и върху всяка една сложете от запържената плънка.

Поръсете ги с галета и сол и ги сложете да се печат за около 12 минути до златисто.

Поднесете ги с много лимон.

Мидите Сен Жак в маслен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: