ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържени чушки върхари в буркани

Пържени чушки върхари в буркани

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2701k4k259
Пържени чушки върхари в буркани
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
11/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Лошото е, че много бързо ще свършат тези пържени чушки, затова направете повечко от тях"

Необходими Продукти

  • чушки - около 1 кг върхари
  • олио - 200 мл
  • за 1 буркан
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чесън
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре чушките. Отрежете им дръжките и ги цепнете с остър нож.

Почистете и нарежете 1 глава чесън. Нарежете също и магданоза.

На дъното на всеки буркан сложете по 1/2 чаена лъжица сол и захар, както и оцет (6 с.л.) и нарязан магданоз и чесън. Разбъркайте, докато се разтворят съставките.

Загрейте олиото в тенджера с капак. Изпържете чушките по малко от всяка страна. Внимавайте, защото много пръска.

Готовите изпържени чушки нареждайте веднага в бурканите, като ги притискате.

Сложете още магданоз и чесъм между чушките.

От това количество излезнаха два буркана с вместимост 700 мл.

Щом напълните един буркан запечатайте и обърнете с капачката надолу.

След като изстинат ги обръщайте няколко пъти за един ден, а после съхранявайте в хладилник.

Пържените чушки върхари в буркани са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: