Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържени чушки върхари в буркани

Пържени чушки върхари в буркани

редакция:
Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Пържени чушки върхари в буркани4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Лошото е, че много бързо ще свършат тези пържени чушки, затова направете повечко от тях"

Необходими продукти

  • чушки - около 1 кг върхари
  • олио - 200 мл
  • за 1 буркан
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чесън
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре чушките. Отрежете им дръжките и ги цепнете с остър нож.

Почистете и нарежете 1 глава чесън. Нарежете също и магданоза.

На дъното на всеки буркан сложете по 1/2 чаена лъжица сол и захар, както и оцет (6 с.л.) и нарязан магданоз и чесън. Разбъркайте, докато се разтворят съставките.

Загрейте олиото в тенджера с капак. Изпържете чушките по малко от всяка страна. Внимавайте, защото много пръска.

Готовите изпържени чушки нареждайте веднага в бурканите, като ги притискате.

Сложете още магданоз и чесъм между чушките.

От това количество излезнаха два буркана с вместимост 700 мл.

Щом напълните един буркан запечатайте и обърнете с капачката надолу.

След като изстинат ги обръщайте няколко пъти за един ден, а после съхранявайте в хладилник.

Пържените чушки върхари в буркани са готови.

Опитай и другите ни предложения за люти чушки в буркани или тези люти чушки без варене.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
1/2 чаена лъжичка сол е прекалено малко количество за чушките! С толкова малко сол на 700 мл.буркан гарантирано ще да безсилни и безвкусни,защото чушките "носят" повече сол.
02.10.2023 07:06
1
1
Покажи всички подкоментари
Росица Петрова
Росица Петрова
За тези, които обичат по-кисело може да увеличите оцета с още 3-4 с. л.
15.10.2021 08:33