Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу с чушки в буркани за зимата

Кьопоолу с чушки в буркани за зимата

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Кьопоолу с чушки в буркани за зимата
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако знаете само как добре върви това кьопоолу през зимата с домашна ракийка"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 кг
  • чушки - 3 кг (зелени и червени)
  • домати - 500 грама
  • чесън - 1 глава
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • оцет - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и изпечете патладжаните и чушките. Най-добре в чушкопек, а ако имате възможност - на огън. Поставете ги в съд с капак за 30 минути и след това обелете и отцедете.

Доматите също обелете и нарежете на дребни кубчета.

Смелете чушките и патладжаните в месомелачка или в блендер.

В голям съд сложете смлените зеленчуци и доматите.

Варете сместа на средна степен на котлона около 20 минути, при непрекъснато бъркане.

След това добавете солта, захарта, оцета и олиото и варете още 20 минути. Бъркайте постоянно.

Малко преди да свалите от котлона добавете чесъна, предварително нарязан на ситно.

Насипете готовото кьопоолу в чисти и сухи буркани, след което стерилизирайте за 15-20 минути от момента на завиране на водата.

От това количество направих 6 буркана с вместимост 350 мл.

Поднесете тази вкусна разядка, поръсена с нарязан пресен магданоз.

Кьопоолуто с чушки в буркани за зимата е готово.

В сезона на патладжаните опитай и тези неотразими разядки с патладжан - оригиналната баба гануш и гръцката мелидзаносалата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: