Начин на приготвяне
Измийте и подсушете добре чушките. Отрежете им дръжките и ги цепнете с остър нож.
Почистете и нарежете 1 глава чесън. Нарежете също и магданоза.
На дъното на всеки буркан сложете по 1/2 чаена лъжица сол и захар, както и оцет (6 с.л.) и нарязан магданоз и чесън. Разбъркайте, докато се разтворят съставките.
Загрейте олиото в тенджера с капак. Изпържете чушките по малко от всяка страна. Внимавайте, защото много пръска.
Готовите изпържени чушки нареждайте веднага в бурканите, като ги притискате.
Сложете още магданоз и чесъм между чушките.
От това количество излезнаха два буркана с вместимост 700 мл.
Щом напълните един буркан запечатайте и обърнете с капачката надолу.
След като изстинат ги обръщайте няколко пъти за един ден, а после съхранявайте в хладилник.
Пържените чушки върхари в буркани са готови.
Опитай и другите ни предложения за люти чушки в буркани или тези люти чушки без варене.
Коментари